Praznovanje okrogle obletnice A.B.S. Factoringa - Naših prvih 30 let

Vedno, smo bili predani zagotavljanju najboljših finančnih rešitev našim strankam – in danes smo s ponosom eno izmed vodilnih podjetij na tem področju.

S strankami in partnerji, ki nam pomenijo največ in so z nami na tej včasih mirni, drugič razburkani, a vedno zanimivi in zanesljivi poti, smo ob 30. obletnici podjetja A.B.S. Factoring podoživeli nepozabne trenutke. 31. avgusta smo se poveselili in okroglo obletnico praznovali ob popoldanskem druženju na terasi naših poslovnih prostorov na Vilharjevi ulici v Ljubljani. Obujali smo spomine, živeli v tem trenutku in se hkrati ozirali v prihodnost, ki nam prinaša nove izzive in – tako verjamemo – še mnoge uspešne zgodbe.

Na kratko o zgodovini…

Družbo je  leta 1993 pod imenom RI-NA d.o.o. ustanovila SKB banka. Pet let zatem se je preimenovala v SKB faktor in pričela z dejavnostjo faktoringa. Novo tisočletje je bilo povod za novo zgodbo. Tako nas je leta 2002 od SKB banke kupila ABANKA VIPA d.d., družba pa se je preimenovala v AFAKTOR, finančna družba za faktoring d.o.o.

Prevzem družbe s strani A.B.S. Global Factoring AG

V tretje gre rado, pravijo. Leta 2016 je družba dobila novo ime, ki ga ponosno nosi še danes – A.B.S. Factoring d.o.o. Od takrat je v lasti A.B.S. Global Factoring AG (v nadaljevanju: A.B.S. DE), ki je največji zasebni in od bank neodvisen faktor v Nemčiji.

Naše poslanstvo in vizija

A.B.S. Factoring d.o.o. danes v ospredje postavlja stranke, katerim zagotavlja zanesljive storitve in omogoča poslovno rast. To nam uspeva s usposobljeno ekipo strokovnjakov, ki znajo na svojem področju ponuditi zgolj najboljše.

Za razliko od večine drugih ponudnikov se že od svojih začetkov posvečamo predvsem specifičnim potrebam malih in srednje velikih podjetij. Strankam se vedno prilagodimo in se odzovemo na njihove potrebe. Zavedamo se, da sta osnova za medsebojno zaupanje partnerstvo in sodelovanje. Ocenjujemo in tudi v praksi spoznavamo, da je kakovostno svetovanje s ponudbami po meri in potrebi naročnika to, kar stranke cenijo. Ne prejmete torej zgolj nasvetov, temveč tudi rešitve.

Dolgoletne izkušnje so odličen temelj za poznavanje izzivov, s katerimi se srečujejo podjetja. Naša poslanstva vključujejo podporo poslovnemu razvoju strank, zagotavljanje finančnih sredstev, učinkovito upravljanje terjatev in prevzem kreditnega tveganja.

Nismo le finančni partnerji

Smo tudi zaupni svetovalci, ki se predano lotevamo vseh izzivov. Naša ekipa je polna strasti, odgovornosti in zavzetosti. Skupaj uspešno sodelujemo z več kot 100 zaposlenimi v Skupini A.B.S.

Hvala vam, da ste bili del naše poti in verjamemo, da naša prihodnost ne pozna meja. Skupaj bomo nadaljevali gradnjo finančnih mostov za naše stranke in se še naprej razvijali kot pionirji na področju faktoringa. Dobrodošli v svetu A.B.S. Factoring, kjer se tradicija srečuje z prihodnostjo, ki se prilagodi vašim željam.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije prijetnega druženja na naši terasi!