Zaposleni v A.B.S. Factoring smo zbirali hrano za humanitarne organizacije

Naša dobrodelna akcija je nastala povsem spontano, kot privatna iniciativa sodelavcev, ki so se odzvali na poziv na spletu. Novembra je po spletu zaokrožil dobrodelni poziv, v katerem je pripadnik slovenske vojske nagovoril posameznike, naj zberejo hrano za donacijo dobrodelnim organizacijam Anina zvezdica, Zveza prijateljev mladine, Humanitarček … Humanitarne organizacije pomagajo družinam v stiski predvsem s pomočjo donacij, zato smo veseli, da je tak poziv naletel na dober odziv. Naša poslovna sekretarka Ana je prišla na dan z idejo, da bi skupaj s sodelavci zbrali zalogo ustreznih živilskih izdelkov in jih odnesli na zbirno mesto v Tivoli. Tako smo hitro oblikovali malo dobrodelno akcijo in dostavili živila, ki bodo v teh težkih časih pomagala družinam v stiski.

Spodbujamo družbeno odgovornost in dobrodelne akcije

S spodbujanjem dobrodelnih pobud in podporo dobrodelnim organizacijam si v družbi A.B.S. Factoring prizadevamo ravnati družbeno odgovorno in v dobrobit vseh slojev družbe. V času zdravstvene krize in povezanih negotovosti v gospodarstvu so se mnogi posamezniki in družine znašle pred težko stisko, v kateri je pomoč dobrodelnih organizacij edina rešilna bilka. Da bi tudi družine v stiski lahko z upanjem razmišljale o prihodnosti, smo se torej odločili na svoj način pomagati in vsaj nekoliko olajšati težave, s katerimi se vsakodnevno srečujejo. Upamo, da smo s tem polepšali praznični december tistim, ki si najbolj želijo mirnega in veselega zaključka letošnjega leta. Hkrati pa smo seveda odločeni, da bomo tudi v prihodnje ravnali družbeno odgovorno in s spodbujanjem dobrodelnih akcij pomagali tistim, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo.

 

Ob tem lahko nagovorimo tudi druge, tako posameznike kot podjetja. Enkratna donacija v sklopu uspešne dobrodelne akcije je v veliko pomoč tistim, ki se v težkih časih zanašajo na tovrstno podporo. Dolgoročno želimo spodbuditi še več takšnih odzivov, predvsem pa vzpostaviti družbeno odgovorno okolje, v katerem ne bo potrebe po pretirani promociji dobrodelnih akcij, temveč bo vsak že sam po svojih zmožnostih dobro poskrbel za sočloveka, ki se znajde v stiski. Tak ideal je ravno v časih zdravstvene krize še posebej veliko upanje, saj ob vsaki dobrodelni akciji vidimo, da lahko že enostavne skupne pobude pripomorejo k lepši prihodnosti in boljšemu življenju za vse, ne da bi morali za to kaj žrtvovati.

Zahvala tudi našim partnerjem in slovenski spletni javnosti

V družbi A.B.S. Factoring zato pozdravljamo iniciative naših zaposlenih, ki služijo zbiranju sredstev za humanitarne organizacije. Tokrat smo zbirali konzervirano hrano, žitarice, testenine, piškote in druga živila za družine v stiski, pripravljeni pa smo tudi na druge dobrodelne pobude. Veliko zahvalo lahko namenimo našim partnerjem in slovenski spletni javnosti za širitev dobrodelnega poziva ter dobrodelnim organizacijam za izpeljavo logistike in seveda tudi nasploh za skrbno pomoč posameznikom in družinam v stiski. Na koncu pa se gre zahvaliti še vsakomur, ki je tudi sam kaj prispeval in s tem polepšal december tistim, ki bližajoče se praznike pričakujejo s skrbmi in negotovostjo. Skupaj lahko pomagamo že letos, na dobrodelnost pa ne pozabimo v novem letu 2021!