Krim pobarvanka - Družbeno odgovorno delovanje Skupine A.B.S.

Krim pobarvanka je publikacija, ki je osnovnošolcem in njihovim staršem gotovo dobro znana, prav tako blizu pa je tudi A.B.S. Factoring d.o.o. Pomembno je namreč, da se pri svojem delu ne posvečamo le službenim obveznostim, temveč nekaj časa in truda namenimo tudi drugim dejavnostim, s katerimi dopolnimo in nadgradimo doseg svojih poslovnih prizadevanj. Skupina A.B.S. se ponaša s tradicijo družbeno odgovornega poslovanja, ki jo ponosno prevzema in nadaljuje s svojim poslanstvom tudi družba A.B.S. Factoring d.o.o.

Zavzemamo se za večjo varnost otrok in mladine

Medtem ko z našo dejavnostjo spodbujamo razvoj uspešnih podjetniških zgodb, se redno posvečamo tudi projektom, ki niso neposredno povezani s financiranjem poslovanja ambicioznih podjetnikov. Ker imamo v A.B.S. Factoring d.o.o. več staršev s predšolskimi in osnovnošolskimi otroki sodelujemo kot sponzor pri projektih, ki jih prepoznamo kot pomembne in daljnosežne, predvsem tistih, ki koristijo otrokom in mladini. Krim pobarvanka je odličen primer, saj s to publikacijo dosegamo otroke, ki jim bodo posredovane vrednote kar najbolj koristile. Gre namreč za pobarvanko, ki na zabaven in igriv način predstavlja različne pomembne situacije, na katere se morajo otroci v svojih ranljivih letih dobro pripraviti. Skozi posredovane vsebine se otroci seznanijo s pogostimi tveganji, konflikti in kriminalnimi dejanji ter se naučijo prepoznati takšne situacije.

V praksi Krim pobarvanka pomaga pri soočanju s konfliktnimi situacijami in posreduje otrokom ključne vrednote, s pomočjo katerih se ustrezno odzovejo na nepričakovane nevšečnosti in nevarnosti v vsakdanjem življenju. Vsebine pokrivajo različna pomembna področja, od varnosti otrok v prometu do medvrstniškega nasilja in kriminalnih dejanj. Dragoceno vsebino nadgradi lična vizualna zasnova, ki otroke spodbuja k aktivnemu odkrivanju novih znanj in veščin. Tako ima publikacija naposled pomembno vlogo pri preventivnem obveščanju in zagotavljanju varnosti otrok, posledično pa pripomore tudi k boljšim družbenim razmeram.

Ponosni sponzor Krim pobarvanke

A.B.S. Factoring pri projektu Krim pobarvanka sodeluje kot sponzor, publikacijo pa izdaja IV založba v aktivnem partnerstvu s Policijskim sindikatom Slovenije. Publikacije PSS prejmejo osnovnošolci ob začetku šolskega leta, tako da vključene vsebine res dosežejo svojo ciljno skupino in opravijo koristno nalogo. Veseli in ponosni smo, da pri ozaveščanju otrok o tako pomembnih temah sodelujemo tudi sami. Brez pomislekov smo se odločili za podporo in sodelovanje pri projektu, v katerem vidimo velik potencial za izboljšanje družbenih razmer ter varnosti in dobrobiti otrok.

Spodbujamo družbeno odgovorno ravnanje na vseh področjih

Seveda naše družbeno odgovorno poslovanje ne temelji le na posameznih donacijah. Tudi pri opravljanju svoje primarne dejavnosti skušamo slediti načelom, ki spodbujajo razvoj zdrave poslovne klime, kar posledično vodi v razvoj stabilnega gospodarstva in zadovoljne družbe. Na takšen učinek ciljamo z odpiranjem novih priložnosti skozi financiranje podjetij, pa tudi z zaposlovanjem in sodelovanjem z drugimi finančnimi strokovnjaki. Skrb za dobrobit otrok in mladine je logična razširitev naših prizadevanj, ki obetajo še boljšo prihodnost tako za nas kot za prihodnje rodove.

V svojih prizadevanjih za družbeno odgovorno poslovanje seveda nismo sami. Zahvaljujemo se vsem, ki pri svojem poslovanju stremijo k istim ciljem in vrednotam. Pri pripravi Krim pobarvanke gre zasluge pripisati Policijskemu sindikatu Slovenije, IV založbi in vsem sponzorjem, pri vseh drugih projektih pa tako pobudnikom kot izvajalcem, partnerjem, sponzorjem ter drugim povezanim podjetjem in osebam. Ni važno, kako velik ali majhen je prispevek, saj se tudi z drobno gesto približujemo skupnemu cilju.