Letni dogodek skupine A.B.S. 2019

Letni dogodek Skupine A.B.S. 2019 – Kristalna palača

5. septembra 2019 smo v Kristalni palači v Ljubljani gostili naše cenjene partnerje, strokovno javnost iz finančnega sveta in uspešne podjetnike.

Letni dogodek Skupine A.B.S. 2019 sta s svojo prisotnostjo počastila generalni sekretar združenja FCI g. Peter Mulroy in ga. Betűl Kurtulus, regijska direktorica FCI za srednjo in vzhodno Evropo, JV Evropo in Bližnji vzhod. Predstavila sta nam trenutno stanje in trende faktoringa na globalni ravni, ki je zaradi velike konkurence in sprememb v poslovanju v porastu.

Glavni argumenti za finančne rešitve, ki omogočajo prodajo na odprto so predvsem močno konkurenčno okolje- danes kupci narekujejo plačilne pogoje, globalno trgovsko okolje se spreminja – kupci zahtevajo prodajo na odprto, prodajalci pa se morajo prilagoditi vsem tem pogojem, hkrati pa poskrbeti za stabilnost poslovanja in rast podjetja.

Odlični podatki za Slovenijo

Ga. Kurtulus nam je postregla z zanimivimi statističnimi podatki, na katere smo Slovenci lahko zelo ponosni. Namreč v SEE (Jugovzhodna Evropa) regiji imamo daleč največji odstotek izvoza glede na BDP. Slovenci namreč izvozimo kar 56,5% našega BDP-ja v tujino, naša glavna izvozna partnerica pa je Nemčija, kamor izvozimo 20,3%. Ga. Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki je bila tudi gostja okrogle mize, je dobro sodelovanje med državama le potrdila, hkrati pa realistično ugotovila, da kljub trenutnemu ohlajanju nemškega gospodarstva, ni ovir za nadaljnje dobro sodelovanje.

Nova digitalna finančna storitev za slovenska podjetja

Bojan Šuštar, direktor A.B.S. Factoring d.o.o. nam je oznanil začetek delovanja nove digitalne storitve za financiranje nabave quickpaid. Storitev omogoča slovenskim podjetjem hitro in enostavno financiranje nakupov blaga, materiala in storitev. Vse kar morate storiti je, da se registrirate.

Doživljanje podjetništva

Finance in številke je s svojim zanimivim predavanjem presekal dr. Aleksander Zadel, mednarodno priznani psiholog, ki nam je pristavil ogledalo pred obraz z vprašanjem, kakšna je naša podjetniška morala in kakšna je v resnici naša splošna morala. Z gotovostjo je vsakega udeleženca spodbudil k razmišljanju, za konec pa pozval, da je najpomembneje danes delati stvari, ki nam bodo jutri prinesle dobro počutje.

Letni dogodek Skupine A.B.S. 2019: okrogla miza

V okviru okrogle mize, se je Dejan Barbutovski, direktor A.B.S. Factoring d.o.o., pogovarjal tudi  z gospo Gertrud Rantzen, predsednico Slovensko-nemške gospodarske zbornice, mag. Majo Tomanič Vidovič, direktorico Slovenskega podjetniškega sklada, g. Goranom Novkovićem, direktorjem Kluba slovenskih podjetnikov SBC, g. Davorjem Jakulinom, generalnim direktorjem podjetja Atech d.o.o., g. Çagatay Baydar, generalnim direktorjem turškega TEB Faktoring A.Ş. in g. Thorstenom Klindworthom, predsednikom uprave in večinskim lastnikom Skupine A.B.S. Zanimiv pogovor je tekel o pestrem dogajanju v gospodarstvu. Govorci so predvsem predstavili poglede in izkušnje iz svojega poslovnega delovanja.

Mreženje po zaključenem uradnem delu

Uradni del smo zaključili s prijetnim druženjem na terasi Kristalne palače ob odlični kulinariki in z vrhunskimi vini kleti Puklavec Family Wines.

Kljub temu, da je letošnji dogodek komaj za nami, smo celotna ekipa A.B.S. Factoring d.o.o. z mislimi že v naslednjem letu. Naš cilj je še večji, še bolj obiskan letni dogodek 2020.