Eurodinamika

V Eurodinamiki že od začetka leta 2018 z uspehom in zadovoljstvom sodelujemo s podjetjem A.B.S. Factoring. Navdušuje nas prilagodljivost, ki omogoča oblikovanje najboljših rešitev za našo situacijo, zelo pomembna pa je tudi hitra odzivnost in prijazna komunikacija. Zahvaljujoč faktoringu lahko svojim strankam ponudimo ugodnejše plačilne pogoje in postavimo tudi višje cene, upravljanje terjatev pa še dodatno razbremeni naše delo in stroške.
Hilmo Batlak
Lastnik in direktor družbe EURODINAMIKA d.o.o.

Takojšnje financiranje v ključni fazi razvoja rastočega podjetja

Eurodinamika d.o.o. je na poti, da postanejo uspešno podjetje. Z delovanjem na domačem in tujih tržiščih dokazuje, da imajo startup podjetja z dobro vizijo in pravimi partnerji odprto pot do uresničitve vsega svojega potenciala. Eurodinamika deluje na področju mednarodnega tovornega transporta, ki postavlja pri poslovanju nekatere edinstvene izzive, ti pa zahtevajo prilagojene rešitve tudi na področju financiranja. Smiselno je torej izbrati zanesljivega in izkušenega partnerja, ki bo znal upravljanje finančnih tokov kar najbolj optimizirati – A.B.S. Factoring s svojimi prednostmi najbolj izstopa prav pri takšnih nalogah, zato je obojestransko zadovoljstvo pričakovano, doseganje poslovnih uspehov podjetja na dolgi rok pa olajšano.

Financiranje startup podjetja

Eurodinamika je kot novo podjetje iskala dobre stranke, ki bi zagotovile neovirano rast podjetja v prvih letih svojega obstoja. Najboljšo pot do poslovnih uspehov gotovo ponujajo večje stalne stranke z dobrimi cenami in ugodnimi plačilnimi pogoji, a teh za novo podjetje na konkurenčnem trgu ni veliko. Startup podjetja običajno ne morejo biti posebej izbirčna pri svojih strankah – pri podjetju Eurodinamika se je to najbolj pokazalo v plačilnih pogojih, predvsem pri rokih plačil. Stranke želijo čim daljše roke plačil, podjetje pa mora v tem primeru potrpežljivo čakati na denar tudi po 60 dni ali več. Redni prilivi denarja iz uspešnega poslovanja so ključnega pomena za hitro rastoče podjetje, saj so ta sredstva nujno potrebna za plačevanje obveznosti do dobaviteljev ter za financiranje povečanega obsega poslovanja. Dolgi plačilni roki so zelo neugodni in vodijo v težave z likvidnostjo, zaradi česar je Eurodinamika dolgo časa raje izbirala tiste stranke, ki so pristale na ugodnejše plačilne pogoje, čeprav niso bile tako dobičkonosne. Boljše stranke bi podjetju prinesle okoli 15% več prihodka, a zaradi čakanja na plačila ta opcija pač ni prišla v poštev.

Stranke, ki so pripravljene plačati več, ponujajo privlačno priložnost, ki je rastoče podjetje seveda ne more brez pomisleka zamuditi. Problem daljših plačilnih rokov je možno zelo elegantno rešiti z učinkovitim faktoringom, ki torej omogoča brezskrbno poslovanje z dobičkonosnimi strankami, ki so nekoliko bolj zahtevne glede pogojev plačil. Ne glede na to, kakšen je datum zapadlosti na računu, namreč pri A.B.S. Factoring že takoj financiramo 90% zneska odprte terjatve, s tem pa zagotavljamo stalno likvidnost za uspešno poslovanje rastočega startup podjetja.

Neposredne in posredne koristi faktoringa

Prav prednosti faktoringa so zaslužne za to, da je podjetje Eurodinamika zraslo v uspešnega mednarodnega prevoznika. Neposredno se koristi našega sodelovanja kažejo v večjih prihodkih podjetja, ki lahko brez ozira na plačilne roke izbira tiste stranke, ki ponujajo najboljše cene. Stalno razpoložljiva likvidna sredstva so velika prednost pri uveljavljanju startup podjetja na trgu, saj omogočajo neovirano poslovanje in ponujajo dovolj manevrskega prostora pri iskanju in izkoriščanju novih priložnosti za rast in razvoj.

Poleg tega pa se prednosti faktoringa poznajo tudi pri obračunskih stroških in delom pri upravljanju terjatev. S podjetjem Eurodinamika sodelujemo tudi na področju upravljanja terjatev, pri čemer naši partnerji cenijo prilagodljivost, celovitost in strokovnost našega dela.

Osebna izkaznica Eurodinamika d.o.o.

Dejavnost: Cestni tovorni promet

Kontakt: www.eurodinamika.com

Faktoring za hitro rastoča podjetja

 

Več o financiranju startup podjetij

 

Kontaktni obrazec

* Obvezna navedba