Digitalna platforma za financiranje nabave: izkoristite številne prednosti, tudi ugoden skonto pri dobaviteljih

Praktično vsako podjetje ima pri opravljanju svoje dejavnosti pomembne stroške. Ti se nanašajo predvsem na nabavo potrebnih surovin, izdelkov in drugih materialov, ki so potrebni za uspešno poslovanje. Račune dobaviteljev je treba redno in pravočasno poravnavati, da lahko poslovanje poteka nemoteno. Ravno pri tem pa se lahko »zalomi«. Tudi uspešno poslovanje podjetja z obilico novih naročil še ne garantira zadostnega prihodka, da bi lahko z njim pokrili svoje stroške. Likvidnih sredstev hitro zmanjka, ko čakamo na plačila svojih kupcev, tudi če so roki zapadlosti računov relativno kratki. Še posebej pri dejavnostih, ki vključujejo dolgotrajno predelavo surovin ali polizdelkov, je zelo težko nabavo financirati izključno iz prihodkov. Na srečo obstajajo za financiranje nabave tudi zelo enostavne rešitve, ena od teh je digitalna platforma quickpaid!

quickpaid za hitro in enostavno digitalno financiranje

Digitalna platforma quickpaid z zmogljivim spletnim vmesnikom močno olajša financiranje nabave. To orodje je novost, ki bo posebej všeč tistim, ki iskanju novih virov financiranja ne želijo namenjati veliko truda ali časa, saj je rešitev zelo enostavna in hitra, hkrati pa povsem varna in učinkovita. Postopek poteka v celoti digitalno. Uporabniška izkušnja je zato izjemna, predvsem pa imajo podjetniki priložnost izkoristiti potencial, ki ga ponuja stalna likvidnost. Z učinkovitim financiranjem nabave se odprejo nove priložnosti, s katerimi si je mogoče zagotoviti bistveno boljši položaj na trgu.

Kako deluje digitalna platforma za financiranje nabave quickpaid?

V osnovi ponuja quickpaid financiranje nabave pod ugodnimi pogoji in v želeni količini ter dinamiki. A v praksi je možno pričakovati še druge konkretne prednosti, ki izhajajo iz stalne likvidnosti. Dobavitelji pogosto ponujajo popuste za hitro plačilo, posebne ugodnosti nudijo predvsem dolgoletni partnerji, ki vzpostavijo kakovosten poslovni odnos. Digitalna platforma quickpaid lahko ta učinek še nadgradi. Nabava bo plačana v roku, potrebnem za pridobitev popusta, predvsem pa bodo vsi računi plačani s popolno zanesljivostjo. Na ta način lahko quickpaid povsem nadomesti ali vsaj delno pokrije potrebo po bančnih posojilih in ustvari konkurenčno prednost, ki bo naredila dejansko razliko na trgu -prihranki bodo zelo koristili razvoju ponudbe in financiranju poslovne rasti!

Digitalna platforma quickpaid je preprosta za uporabo in do uporabnika zelo prijazna. Za razliko od posojil v tem primeru ni dolgotrajnega in zapletenega postopka. Pravzaprav je uporaba platforme podobna kot uporaba drugih spletnih storitev – najprej se je treba registrirati, nato pa je že možno naložiti račune, ki bodo takoj prikazani v preglednem uporabniškem vmesniku. Računi ne gredo samodejno v plačilo, temveč je možno vsakega posebej pregledati in se odločiti, ali bo zanj potrebno financiranje. Povsem brez obveznosti in stroškov je orodje torej uporabno že za ureditev in nadzor nad stroški poslovanja. Financiranje je možno povsem prilagoditi potrebam posameznega uporabnika, ni namreč pogodbenih obveznosti ali drugih omejitev, ki bi narekovale postopek oblikovanja prave rešitve.

Vsak uporabnik lahko sam izbere, za katere račune potrebuje financiranje. Hkrati lahko tudi vsak sam določi rok povračila denarja, vse do 120 dni, za dodatno svobodo pri upravljanju finančnih tokov pa so možna tudi obročna odplačila! Na ta način se financiranje nabave brez težav krije s prihodki iz prodaje, saj je na voljo dovolj časa za prejem plačila. Poleg tega quickpaid ne zahteva dodatnega kritja ali zavarovanja – stalna likvidnost bo zagotovljena brez nepotrebnih komplikacij!

Kdaj bo digitalno financiranje quickpaid najbolj uporabno?

Zanesljivo financiranje nabave ponuja svoje prednosti v praktično vsaki fazi poslovanja. Za najbolj uporabno pa se izkaže takrat, ko nastopi priložnost za hitro poslovno rast. Ob nižjih stroških dela in nižjih cenah surovin se splača proizvodnjo povečati, takrat je tudi pravi čas za investicijo v večjo zalogo materialov, ki so potrebni za delo. Z učinkovitim financiranjem nabave zmanjšamo tveganja pri sprejemu velikih naročil, poslovanje lahko močno pospešimo.

Prav tako bo digitalna platforma quickpaid koristila tistim, ki se ukvarjajo z izrazito sezonskim delom in se soočajo z občasnimi porasti naročil. Tudi takšna situacija zahteva dobro pripravljenost, stalna likvidnost pa omogoča prilagodljivost pri iskanju pravih priložnosti. Tako je možno v celoti izkoristiti potencial, ki ga ponuja obdobje porasta naročil.

Ker omogoča platforma quickpaid uporabo brez obveznosti, je možno tovrstno financiranje nabave izkoristiti v praktično vsaki fazi poslovanja!

Prednosti, ki jih quickpaid ponuja dobaviteljem

Pravočasno in redno plačevanje računov za nabavo je gotovo prednost za kupca, a tudi dobavitelji bodo cenili tak učinek digitalnega financiranja. To se opazi že v poslovnih odnosih, ki so lahko za poslovanje zelo pomembni, strateški. Dobri odnosi z dobaviteljem omogočajo nemoteno delo in zadostno prilagodljivost v primeru sprememb obsega sodelovanja, odprtih terjatev, prihodnjih naročil.

Dobavitelji bodo zadovoljni s pravočasnim in rednim plačevanjem računov, še posebej, če to zagotavlja storitev zanesljivega finančnega podjetja. Tako bodo dogovori bolj odprti in prilagodljivi, saj ne bo treba skrbeti glede plačil. Oblikovati bo možno nekatere ugodnosti, ki bodo koristile tako dobavitelju kot kupcu. Predvsem pa ne bo težav pri uspešnem dolgoročnem sodelovanju.

V profesionalnem financiranju nabave vidijo dobavitelji še več prednosti. Ena je ta, da ne bo treba preverjati plačilne sposobnosti kupcev, poleg tega je bistveno manjše tveganje za neplačila in stečaje. Predvidljivost in zanesljivost je dobaviteljem vsekakor v interesu, še posebej zato, ker sami zaradi takšne rešitve nimajo nikakršnih stroškov ali dodatnega dela. Za nameček pa je lahko quickpaid za dobavitelje tudi učinkovito prodajno orodje, saj lahko svojim kupcem predstavijo novo možnost zanesljivega financiranja nabave, ki prinaša mnoge ugodnosti.

Financiranje nabave pri manjših podjetjih

Večja podjetja lahko najdejo več rešitev za zagotavljanje likvidnosti. Mala in srednje velika podjetja pa nimajo takšne svobode, saj ne morejo zadostiti pogojem, ki jih postavljajo banke in drugi viri financiranja. Idealna rešitev je lahko prav digitalna platforma quickpaid, ki pokriva potrebe takšnih podjetij. Prilagodljivost pri uporabi tega orodja je za uporabnike lahko neprecenljiva, saj podjetje ni omejeno s pogodbami in zahtevami. Bistveno lažje bo zagotoviti financiranje nabave in načrtovati poslovno rast!

Začnite financirati nabavo preko digitalne platforme!

Preizkusite quickpaid!

 

Kontaktni obrazec

Dodatne informacije o varstvu podatkov so na voljo tukaj.

* Obvezna navedba