Politika zasebnosti

Politika zasebnosti in pravno obvestilo

Pravilnik o zasebnosti

V naslednji izjavi o zasebnosti bi vas radi obvestili o obsegu in uporabi vaših osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo v povezavi z delovanjem naše spletne strani. Poleg tega vam želimo sporočiti namen, za katerega zbiramo in obdelujemo vaše podatke, in vas obvestiti o pravicah do zasebnosti, ki jih imate skladno z Evropsko uredbo o varstvu podatkov.

1. Ime in podatki za stik upravljavca podatkov, ki je odgovoren za obdelavo podatkov, in pooblaščenca za varstvo podatkov

Ta pravilnik o zasebnosti velja za vsako obdelavo podatkov, ki jo izvaja upravljavec podatkov:

A.B.S. Factoring d.o.o. (v nadaljevanju: ABS), Dimičeva ulica 16, 1000 Ljubljana
Telefonska št.: +386 1 230 64 80, e-naslov: info@abs-factoring.si.

Zahteve in prošnje v zvezi z osebnimi podatki lahko pisno naslovite na zgornji naslov ali na elektronski naslov: pravna@abs-factoring.si

2. Zbiranje in shranjevanje osebnih podatkov in narava ter namen uporabe

2.1. Dostopanje do naše spletne strani

Vsakič, ko dostopate do spletnega naslova www.abs-factoring.si pa tudi drugih spletnih naslovov, povezanih s to domeno (v nadaljevanju: spletna stran), brskalnik, ki ga uporablja vaša naprava, samodejno pošlje podatke na strežnik naše spletne strani. Ti podatki so začasno shranjeni v “datoteki dnevnika”. Naslednje informacije so shranjene brez vašega ukrepanja in se hranijo, dokler niso samodejno izbrisane:

  • IP-naslov računalnika;
  • datum in čas dostopa;
  • ime in URL obnovljene datoteke;
  • spletna stran, s katere je bil izveden dostop (napotitveni spletni naslov);
  • uporabljeni brskalnik, in če je potrebno, operacijski sistem vašega računalnika in prav tako ime ponudnika dostopa.

Navedene podatke obdelujemo za naslednje namene:

  • zagotovitev nemotene povezave na našo spletno stran;
  • zagotovitev udobne uporabe naše spletne strani;
  • ocen varnosti in stabilnosti Sistema ter za nadaljnje administrativne namene.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov je točka f prvega odstavka 6. člena GDPR. Naš legitimni interes izhaja iz zgoraj navedenih razlogov za zbiranje podatkov. V nobenem primeru zbranih podatkov ne uporabljamo za sklepanje o vas osebno. Poleg tega uporabljamo piškotke in nekatere analitične storitve vsakič, ko obiščete našo spletno stran.

2.1.1 Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki jih vaš brskalnik samodejno ustvari in shrani v vašo napravo (prenosnik, tablica, pametni telefon itn.) vsakič, ko obiščete našo spletno stran. Piškotki vaši napravi ne škodijo, prav tako ne vsebujejo virusov, trojanskih konjev ali druge zlonamerne opreme. Podatki se shranijo v piškotek, pri čemer so ti podatki posledica povezave, vzpostavljene z uporabljenim specifičnim terminalom. To pa ne pomeni, da takoj prepoznamo vašo identiteto.

Uporaba piškotkov vam omogoča, da imate več prijetnih izkušenj, kadar uporabljate našo spletno ponudbo. Na primer, uporabljamo tako imenovane “piškotke seje”, na podlagi katerih kadar koli prepoznamo, da ste že obiskali posamezne strani na naši spletni strani. Ti piškotki se samodejno izbrišejo, ko zapustite obiskano stran. Poleg tega, da bi izboljšali uporabnost, uporabljamo tudi začasne piškotke, ki bodo nato shranjeni na vaši napravi za določeno časovno obdobje. Če ponovno obiščete našo spletno stran, da bi izkoristili katero izmed naših storitev, bo ta vrsta piškotkov samodejno prepoznala, da ste bili z nami že prej, ter prepoznala vnose in nastavitve, ki ste jih izbrali, tako da vam jih ne bo treba ponovno vnašati.

Poleg navedenega pa piškotke uporabljamo tudi za beleženje statistike uporabe v povezavi z našo spletno stranjo in za ocenjevanje načina uporabe, tako da lahko optimiziramo našo ponudbo. Ko ponovno obiščete našo spletno stran, nam ti piškotki omogočajo, da prepoznamo, da ste že bili z nami. Ti piškotki se samodejno izbrišejo ob vnaprej določenem času.

Podatki, ki jih obdelujejo piškotki, so potrebni za navedene namene ter zaščito naših legitimnih interesov in interesov tretjih oseb v povezavi s tehnično brezhibnimi in z optimiziranimi storitvami tretjih oseb iz točke f prvega odstavka 6. člena GDPR. Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Lahko pa konfigurirate brskalnik, tako da se na vaš računalnik ne shranjujejo piškotki ali da se na zaslonu prikaže obvestilo, preden se ustvari nov piškotek. Če povsem onemogočite piškotke, to pomeni, da ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani. Za dodatne informacije o piškotkih, vključno s tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika, obiščite www.allaboutcookies.org.

2.1.2 Orodja za analizo/sledenje

Uporabljamo Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google, Inc. (https://www.google.de/intl/de/about/) (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA, v nadaljevanju: “Google”), za prilagoditev in stalno optimizacijo naših spletnih strani. V tem kontekstu se ustvarijo psevdonimizirani uporabniški profili in uporabijo piškotki (glejte točko 4). Podatke, ki jih piškotek generira o vaši uporabi te spletne strani, kot so:

  • vrsta/različica brskalnika,
  • uporabljen operacijski sistem,
  • URL za napotitev (prej obiskana stran),
  • gostiteljsko ime računalnika, ki dostopa (IP-naslov),
  • čas zahteve strežnika,

se prenese na Googlov strežnik v ZDA in tam shrani. Podatki se uporabljajo za ovrednotenje uporabe spletne strani, pripravo poročil o dejavnosti spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletnega mesta ter uporabo interneta za namene tržnih raziskav in oblikovanja teh spletnih mest skladno z ustreznimi zahtevami. Ti podatki se lahko posredujejo tudi tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe te podatke obdelajo v imenu tretjih oseb. V nobenem primeru ne bo vaš IP-naslov združen z drugimi podatki iz Googla. IP-naslovi so anonimni, zato jih ni mogoče dodeliti posamezniku (IP-maskiranje).

Namestitev piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika, vendar vas opozarjamo, da v tem primeru ni mogoče v celoti izkoristiti vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek, ki se nanaša na vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim IP-naslovom), in lahko preprečite tudi obdelavo teh podatkov prek Googla; to storite tako, da prenesete in namestite dodatek brskalnika (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). Za več informacij o zasebnosti v povezavi z Google Analytics si oglejte Center za pomoč za Google Analytics (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en).

2.1.3 Povezave in vtičniki

2.1.3.1 Gumbi za socialna omrežja

Da bi omogočili skupno rabo vsebine naših objav v spletnih dnevnikih prek socialnih omrežij, nudimo tako imenovane gumbe za socialna omrežja. Za to uporabljamo rešitev “c’t Shariff”, ki zagotavlja gumbe za socialna omrežja skladno z zasebnostjo. Gumbi, ki jih neposredno posredujejo operaterji družabnih omrežij, nezakonito posredujejo osebne podatke, kot so: IP  naslov ali celotni piškotki, kadar je naloženo spletno mesto, na katerem so vključeni. Tako posredujejo nezaželene informacije o vašem spletnem vedenju zadevnim socialnim omrežjem, tudi če sploh niste prijavljeni ali član tega omrežja. Nasprotno pa gumb Shariff ne ustvarja neposrednega stika med družabnim omrežjem in obiskovalci, dokler ti ne kliknejo na gumb za skupno rabo. Shariff tako preprečuje, da bi na vsaki strani, ki jo obiščete, pustili digitalno sled in tako izboljšuje vašo zasebnost. Z uporabo Shariffa lahko zaščitimo vaše osebne podatke, medtem ko še vedno integriramo gumbe za izmenjavo vsebin na socialnih omrežjih.

Za več informacij pojdite na https://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html.

Na naši spletni strani imamo na voljo gumbe za naslednje storitve/podjetja: LinkedIn in Youtube.

2.1.3.2 Google Zemljevidi

Naše podjetje uporablja izdelek Google Zemljevidi. To zagotavlja Google, Inc. 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043. S pridobitvijo spletne povezave do Googlovih zemljevidov na naši spletni strani (npr. prek povezave »Načrtovalec poti« in »Navodila«) boste preusmerjeni na spletno mesto Google Zemljevidi. Ne shranjujemo osebnih podatkov. Za več informacij o Googlovi zasebnosti in pogojih uporabe glejte:

https://www.google.com/intl/de_US/help/terms_maps.html.
Googlov pravilnik o zasebnosti lahko najdete na naslovu:

https://policies.google.com/privacy?hl=de.

2.1.3.3 LinkedIn

Naše podjetje uporablja določene funkcionalnosti omrežja LinkedIn. To zagotavlja podjetje LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irska. Kadar koli dostopate do LinkedIna prek naše spletne strani, se ustvari povezava z LinkedInovimi strežniki. Ne shranjujemo osebnih podatkov.

Za več informacij o zasebnosti si oglejte izjavo o zasebnosti LinkedIn:

 https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

2.1.3.4 YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike z Googlovega spletnega mesta YouTube. Upravljavec te spletne strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Če obiščete katero koli izmed naših strani, ki imajo vtičnike YouTube, boste povezani s strežniki YouTube. Med tem postopkom je strežnik YouTube obveščen o naših določenih straneh, ki ste jih obiskali. Vsakič, ko ste prijavljeni v svoj račun YouTube, dovolite YouTubu, da neposredno dodeli vaše vedenje za brskanje v vaš osebni profil. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz računa YouTube.

Za več informacij o ravnanju z uporabniškimi podatki si oglejte izjavo o zasebnosti za YouTube na naslovu:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

2.2. Uporaba našega obrazca za stik in pravila zasebnosti v povezavi s HubSpot orodnjem

Če imate kakršna koli vprašanja, vam z veseljem omogočimo, da stopite v stik z nami z uporabo obrazca na naši spletni strani. Navesti morate svoje ime in priimek ter veljaven e-poštni naslov ter po izbiri svojo telefonsko številko, tako da bomo vedeli, od kod je prišla poizvedba, in se bomo lahko odzvali po telefonu ali e-pošti. Dodatnih podatkov ni nujno predložiti.

Če izberete funkcijo povratnega klica (tudi v meniju »Stik«), lahko z nami uredite povratni klic, in sicer tako, da vam je omogočeno zastaviti vprašanje, in tako, da vas lahko kontaktiramo po telefonu. Navesti morate ime in priimek, ime podjetja in telefonsko številko. Dodatnih podatkov ni nujno predložiti. Lahko pa določite želeni datum in čas povratnega klica pa tudi temo, o kateri se želite pogovarjati. Obdelava podatkov v povezavi s kontaktiranjem z nami ali prek nas poteka skladno s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR.

2.2.1 Podatki, ki jih obdelujemo

Obdelujemo naslednje osebne podatke in kategorije podatkov:

  • Osnovne podatke (predvsem ime in priimek in naziv)
  • Poslovni položaj v podjetju (e-mail naslov, telefonska številka)
  • Informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran (čas dostopa do spletnih strani, katere strani ste obiskali, interesi)
  • Metapodatke (podatki o napravi, IP-naslovi, podatki o lokaciji, vrsta brskalnika)
  • Protokolne datoteke

Vaše osebne podatke lahko pridobivamo tudi iz javno dostopnih virov, kot so: javne spletne podatkovne baze, poslovni imeniki, medijske publikacije, socialni mediji, spletne strani in drugih. A.B.S. Factoring ne zbira in ne obdeluje posebne vrste osebnih podatkov.

2.2.2. Namen uporabe osebnih podatkov:

  • Trženje in prodaja
  • Neposredno trženje po telefonu in e-novice
  • Generiranje novih prodajnih kontaktov, negovanje prodajnih kontaktov, kvalificiranje prodajnih kontaktov
  • Upravljanje in izboljševanje naše spletne strani, vključno s prilagajanjem uporabniške izkušnje naše spletne strani in pretvorbena otimizacija (Conversion Optimisation)
  • Za statistične in raziskovalne namene. Podatke bomo anonimizirali in jih uporabili za zakonite interese obdelave osebnih podatkov v raziskovalne namene, vključno s tržnimi raziskavami, boljšim razumevanjem naših strank in prilagajanjem naših storitev potrebam obiskovalcem spletne strani in strank.
  • Komuniciranje z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki
  • Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: naši obdelovalci in/ali podobdelovalci), ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so:
  • IT in infrastrukturni poslovni partnerji,
  • Oglaševalski partnerji,
  • Storitveni partnerji.

2.2.3. Pravna podlaga za obdelavo podatkov pridobljenih s HubSpot orodnjem

Vse obdelave temeljijo na eni od naslednjih pravnih podlag (6. člen, 1.odstavek GDPR):

  • Na podlagi soglasja oz. privolitve: Če nam posredujete podatke, ko uporabljate našo spletno stran in sprejmete našo politiko zasebnosti, obdelava podatkov temelji na vaši privolitvi. Primer: ko prenesete določeno vsebino, nam aktivno posredujete vaše podatke.
  • Na podlagi zakonitega interesa: sem sodijo nameni – trženje in prodaja, neposredno trženje in e-novice, komunikacije z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki, obdelava z statistične in raziskovalne namene ter deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami
  • Izpolnitev zakonskih obveznosti upravljalca: obdelava osebnih podatkov za potrebe sodnih in upravnih sporov.

2.2.4. Funkcionalnosti, ki jih uporabljamo za merjenje dejavnosti obiskovalcev spletne strani:

2.2.4.1. Google Universal Analytics

Naša spletna stran uporablja storitev Google Universal Analytics za namene analize obiskanosti spletnih strani. Upravlja ga Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Google Universal Analytics piškotke lahko onemogočite na naslednji spletni povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Google je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA in s tem zavezan spoštovati EU pravila glede varstva osebnih podatkov.

Več o Googlovih pravilih zasebnosti si lahko preberete na https://policies.google.com/privacy?hl=sl.

Piškotki storitve Google Universal Analytics so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

2.2.4.2. HubSpot Marketing

Naša spletna stran uporablja spletno marketinško orodje HubSpot, ameriškega podjetja HubSpot Inc, ki upravlja evropsko geografsko področje iz svoje podružnice na Irskem s sedežem: HubSpot Ireland Limited, One Dockland Central, Guild Street, Dublin 1, Irska, Tel: +353 1 5187500.

To orodje je sistem upravljanja z naročniškimi storitvami in nam služi za izvedbo trženja naših storitev in ustvarjanja novih prodajnih kontaktov. S pomočjo sistema za upravljanje naročniških storitev se obiskovalci naše spletne strani lahko podrobneje informirajo o naših storitvah, prenašajo vsebine in dajo na razpolago svoje kontaktne podatke in druge demografske informacije. Te informacije se hranijo in vzdržujejo na strežnikih HubSpot Inc. ali njegovih podružnicah (npr. HubSpot Germany GmbH). Na podlagi teh informacij lahko obiskovalce spletne strani kontaktiramo za vzpostavitev poslovne interakcije. HubSpot sodeluje in je certificiral skladnost z odobrenim certifikacijskim mehanizmom Ščit zasebnosti EU-ZDA in Ščit zasebnosti Švica – ZDA. Naslednji povezani subjekti spoštujejo načela Ščita zasebnosti: HubSpot Ireland Limited, HubSpot Germany GmbH, HubSpot Australia Pty Ltd, HubSpot Asia Pte. Ltd in HubSpot Japan KK. HubSpot se zavezuje, da bo vse osebne podatke, ki jih prejme od posameznikov iz držav članic Evropske unije (EU) in Švice, uporabil veljavna načela Ščita zasebnosti. Več o ščitu zasebnosti si lahko preberete tukaj: https://www.privacyshield.gov/

Za spremljanje obnašanja obiskovalcev spletne strani HubSpot uporablja protokolne datoteke – HubSpot Tracking tool.

HubSpot nam omogoča zbiranje naslednjih podatkov: naslov IP, vrsto brskalnika, ime domene, ponudnik internetnih storitev (ISP), datoteke, ki so si jih obiskovalci spletne strani ogledali na naši spletni strani (npr. HTML-strani, grafike itd.), operacijski sistem, čas dostopa in naslovi spletnih mest, ki so obiskovalce pripeljali na našo spletno stran. Če so nam osebni podatki (ime, naslov, itd.) obiskovalca na voljo, ker nam jih je razkril, bodo ti podatki združeni s podatki iz protokolnih datotek, navedenimi v tem členu in tako postali osebni podatki.

S podjetjem HubSpot smo sklenili pogodbo o obdelovanju osebnih podatkov, v kateri se slednji zavezuje k spoštovanju EU prava na področju varstva osebnih podatkov. HubSpot je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA.

Dodatne informacije o ravnanju z osebnimi podatki družbe HubSpot najdete na tej povezavi: https://legal.hubspot.com/privacy-policy

Piškotki HubSpot so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da optimiziramo svojo spletno stran in naše oglaševanje.

2.2.5. Clear-gifs

Piškotki niso edini način za prepoznavanje ali spremljanje obiskovalcev spletne strani. Uporabljamo tehnologijo, imenovano clear gifs (tudi web beacons / web bugs), ki nam bodo pomagali bolje upravljati spletno stran in naročniško storitev. Clear gif-i so majhne grafike z edinstvenim identifikatorjem, podobno kot piškotki, in se uporabljajo za sledenje spletnih gibanj obiskovalcev spletne strani. V nasprotju s piškotki, ki so shranjeni na trdem disku uporabnikovega računalnika, so clear gif-i nevidno vdelani na spletnih straneh ali v e-poštnih sporočilih in imajo približno velikost pike na koncu tega stavka. V naših elektronskih sporočilih na osnovi HTML-ja uporabljamo clear gif-e ali pixle, da nam sporočajo, katera e-poštna sporočila so prejemniki odprli. To nam omogoča, da ocenimo učinkovitost nekaterih komunikacij in učinkovitost naših marketinških akcij. Podatke, ki jih zberemo s clear gif-i v e-poštnih sporočilih, povežemo z osebnimi podatki prejemnikov e-poštnih sporočil.

Clear-gif-e uporabljamo na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR.

2.3. Ko uporabljate naš portal za stranke

Uporaba portala za stranke je rezervirana za naše stranke. Kot naročnik boste v pogodbeni dokumentaciji našli ustrezne informacije o Pravilniku o zasebnosti. Če imate dodatna vprašanja, se lahko obrnete na nas (elektronski naslov: pravna@abs-factoring.si ). Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov je v tem primeru izpolnjevanje pogodbene obveznosti iz sklenjene pogodbe, pri čemer obdelujemo le podatke, ki so potrebni za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

3. Razkritje podatkov

Vaši osebni podatki se nikoli ne prenesejo tretjim osebam za namene, ki niso navedeni spodaj. Vaše osebne podatke bomo razkrili tretjim osebam samo, če:

  • ste podali izrecno soglasje skladno s točko a prvega odstavka 6. člena GDPR;
  • je to potrebno in dovoljeno z zakonom na podlagi točke b prvega odstavka 6. člena GDPR za izvajanje pogodbenih odnosov z vami (npr. poštne/paketne storitve, obdelava plačil);
  • je razkritje skladno s točko c prvega odstavka 6. člena GDPR;
  • je razkritje potrebno skladno s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR za uveljavljanje, izvajanje ali za zagovarjanje pravnih zahtevkov, vključno zoper pogodbene partnerje, ali za izvajanje stalne analize in izboljšave naše ponudbe ter ohranjanje privlačnosti naše ponudbe (npr. vzdrževanje seznamov strank, analiza baz podatkov, reklamnih ukrepov, zagotavljanje sodobnih tehničnih rešitev) in ni razloga za domnevo, da imate pretežno upravičen interes, da ne razkrijete svojih podatkov.

Kadar za obdelavo podatkov uporabljamo storitve tretjih oseb kot obdelovalcev podatkov v smislu GDPR, z njimi vzdržujemo potrebne pogodbene odnose v smislu 28. člena GDPR.

4. Mednarodni prenosi osebnih podatkov

Če prenesemo vaše osebne podatke izven Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlag in zaščitnih ukrepov, kot so: politike varovanja podatkov, znane kot “Zavezujoča poslovna pravila” ali “BCR-ji”, standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija ali Informacijski pooblaščenec in jih je Evropska komisija potrdila v skladu z ustreznim zakonom, kodeks ali kodeksi ravnanja, ki jih pripravi združenje ali drug organ, ki ga odobri Informacijski pooblaščenec, odobreni certifikacijski mehanizmi (kot je npr. Ščit zasebnosti EU-ZDA), ali kadar to dopusti Informacijski pooblaščenec ali pogodbene klavzule med upravljavcem ali obdelovalcem podatkov ter upravljavcem podatkov, obdelovalcem ali prejemnikom osebnih podatkov v tretji državi ali mednarodni organizaciji.

5. Kršenje pravic

Po 15. členu GDPR imate pravico zahtevati informacije o vseh osebnih podatkih, ki se nanašajo na vas in jih obdelujemo. Zlasti lahko zahtevate informacije o namenih katere koli obdelave, kategoriji osebnih podatkov, kategorijah prejemnikov, katerim so bili vaši podatki razkriti, načrtovanem obdobju hrambe, pravici do popravka, izbrisa, omejitvi obdelave ali ugovora, obstoj pravice do pritožbe, vir vaših podatkov, če se ne zbirajo od nas, in obstoj avtomatiziranih postopkov odločanja, vključno s profiliranjem in kjer je to primerno, pomembnimi podrobnimi informacijami o teh postopkih. Tako imate pravico:

  • skladno s 16. členom GDPR zahtevati takojšnje popravljanje nepravilnih osebnih podatkov ali takojšnjo izpolnitev vseh osebnih podatkov, ki jih hranimo;
  • skladno s 17. členom GDPR zahtevati izbris vseh vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, razen kadar je njihova obdelava potrebna za uveljavljanje pravice do svobode izražanja in obveščanja, za izpolnitev zakonske obveznosti, zaradi javnega interesa ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • skladno z 18. členom GDPR zahtevati, da se obdelava vaših osebnih podatkov omeji
  • če izpodbijate točnost podatkov, če je obdelava nezakonita, vendar zavračate brisanje podatkov,
  • če podatkov ne potrebujemo več, ker jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov ali pa
  • če ste ugovarjali obdelavi skladno z 21. členom GDPR;
  • skladno z 20. členom GDPR, da pridobite vaše osebne podatke, ki ste nam jih prvotno posredovali, v strukturirani, skupni in v strojno berljivi obliki ali pa zahtevate prenos teh podatkov na drugega upravljavca podatkov;
  • skladno s tretjim odstavkom 7. člena GDPR, da kadar koli prekličete soglasje, ki ste nam ga dali; to pomeni, da v prihodnosti ne bomo več mogli nadaljevati obdelave podatkov, ki temelji na tem soglasju;
  • skladno s 77. členom GDPR pritožiti se nadzornemu organu; navadno se lahko obrnete na nadzorni organ na območju svojega prebivališča ali službi ali na sedežu našega podjetja. V Republiki Sloveniji je nadzorni organ Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo tukaj: https://www.ip-rs.si/kazalo-kontakt-iskalnik/kontakt/

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, poglejte člene 12 do 23 GDPR, ki so na voljo tukaj:

UREDBA (EU) 2016/679 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA.

6. Pravica do ugovora

Če se vaši osebni podatki obdelujejo na podlagi legitimnih interesov skladno s točko f prvega odstavka 6. člena GDPR, imate pravico vložiti ugovor zoper obdelavo svojih osebnih podatkov skladno z 21. členom GDPR, če za to obstajajo razlogi, ki izhajajo iz vašega določenega položaja, ali če je ugovor usmerjen proti neposrednemu oglaševanju. V zadnjem primeru imate splošno pravico do ugovora, ki jo bomo izvajali, ne da bi bilo treba določiti kakšno posebno situacijo. Če želite uveljaviti pravico do preklica ali ugovora, pošljite elektronsko sporočilo na naslov pravna@abs-factoring.si.

V primeru, da nasprotujete uporabi in obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, lahko to pravico uveljavljate tudi tako, da:

  • kliknete povezavo e-poštne nastavitve, ki je na dnu vsakega našega tržnega e-poštnega sporočila, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo ali
  • kliknete povezavo odjava, ki je na dnu vsakega našega tržnega e-poštnega sporočila ali
  • pošljete e-poštno sporočilo na pravna@abs-factoring.si, v katerem zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila. Pri tem morate navesti tip sporočil, od katerih se želite odjaviti.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju z drugačno komunikacijsko metodo kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, da vas lahko prepoznamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli.

7. Varstvo podatkov

Med vašim obiskom naše spletne strani uporabljamo priljubljeno metodo SSL (Secure Socket Layer) v povezavi z najvišjo stopnjo šifriranja, ki jo podpira vaš brskalnik. Na splošno gre za 256-bitno šifriranje. Če vaš brskalnik ne podpira 256-bitnega šifriranja, bomo namesto tega uporabili 128-bitno tehnologijo v3. Če je katera koli posamezna stran naše spletne strani šifrirana, je to označeno s tipko ali z ikono ključavnice, ki je prikazana kot zaklenjena v spodnji vrstici stanja vašega brskalnika. Sprejemamo tudi ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, da zaščitimo vaše podatke pred naključno ali namerno manipulacijo, delno ali popolno izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom tretjih oseb (npr. s sistemom požarnega zidu). Naši varnostni ukrepi se nenehno izboljšujejo skladno s tehnološkim razvojem.

9. Trenutno stanje in spremembe te izjave o zasebnosti

Ta izjava o zasebnosti je trenutno veljavna; njena zadnja različica je bila objavljena marca 2019. Zaradi nadaljnjega razvoja naše spletne strani in katere koli ponudbe, ki jo vsebuje, ali zaradi spremenjenih pravnih ali regulativnih zahtev bo mogoče treba spremeniti to izjavo o zasebnosti. Trenutno izjavo o zasebnosti si lahko kadar koli ogledate in natisnete na naši spletni strani na naslovu  politika-zasebnosti/. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani, se strinjate, da vas zavezuje aktualna različica naše izjave o zasebnosti.

9. Spremembe vaših osebnih podatkov

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih izvemo o vas, da so ti ves čas točni in ažurni.