Faktoring za izvoznike: Varno partnerstvo z A.B.S.

Razumemo, da se izvozniki pri vstopu na tuje trge soočate z različnimi izzivi, ki bi jih bilo lažje premostiti s stalno razpoložljivimi likvidnimi sredstvi. Faktoring za izvoznike je prilagojen prav tistim, ki želijo biti neodvisni od plačilnih rokov in imuni na tveganje v primeru neplačil tujih strank, hkrati pa želijo svojim kupcem ponuditi ugodne pogoje poslovanja.

Kljub kakovosti vaših izdelkov in storitev je uspeh pri vstopu na tuji trg odvisen od plačilnih rokov vaših kupcev. S stalnim financiranjem prodaje in prevzemanjem tveganja neplačil kupcev svojim strankam zagotavljamo odločilno konkurenčno prednost pri poslovanju v tujini. Zaupanje upravičujemo z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnimi kompetencami ter odličnimi rezultati!

Bojan Šuštar
Direktor A.B.S. Factoring d.o.o.

 

Uspešno osvojite nove trge!

Predvsem pri izvozu se podjetja srečujejo z nekaterimi izzivi. Partnerstvo z A.B.S. Factoring d.o.o. vam omogoča do 90 % financiranje faktur do vaših tujih kupcev s 100 % kritjem tveganja neplačila kupca, kar predstavlja odlično izhodišče za vaš in naš skupni uspeh.
NAROČITE POSVET

Kontaktirajte naše strokovnjake!
+386 (0)1 230 64 80
Ana Sovinc

Izvozni faktoring: Razvoj skozi zadnjih nekaj let

Statistika kaže, da se v zadnjih letih plačilna disciplina po vsem svetu slabša. To je razvidno tako iz statističnih študij kot iz vedno bolj pogostih stečajev, ki zaradi teh tveganj ustvarjajo neugodno klimo za poslovanje s tujimi podjetji.

S faktoringom boste svoje terjatve v tujini ohranili pod nadzorom, rešili pa se boste tudi tveganja v primeru insolventnosti vaših dolžnikov. Zaradi prepričljive učinkovitosti postaja izvozni faktoring vse bolj priljubljeno finančno orodje.

Nič čudnega torej, da se je število odstopljenih mednarodnih terjatev v svetovnem merilu v preteklih desetih letih skoraj potrojilo!

A.B.S. Factoring d.o.o. je vaš zanesljiv partner pri financiranju izvoznih poslov

Za uspešno poslovanje s tujimi državami potrebujete izvozniki veliko izkušenj in zanesljive partnerje v svojih ciljnih državah. Strokovnjak za financiranje izvoznih poslov bo gotovo še posebej nepogrešljiv, saj se pri poslovanju s tujino lahko soočate z dolgimi plačilnimi roki in nekaterimi drugimi tveganji, pa tudi z jezikovnimi ovirami in drugačnimi pogoji poslovanja (Incoterms) – le izkušen strokovnjak lahko v takšnem okolju uspešno upravlja vaše terjatve in izterja terjatve!
Pri financiranju izvoznih poslov potrebujete zanesljivega partnerja z razvejano mednarodno prisotnostjo. A.B.S. Factoring je uveljavljen v evropskih državah in 35 državah članicah skupnosti OECD. Z učinkovito poslovno mrežo in članstvom v Factors Chain International (FCI), ki je največje svetovno združenje prvovrstnih faktorjev pa zagotavljamo izvoznikom zanesljive storitve tudi v tujini.

Zmanjšanje tveganja izvoznih poslov s faktoring popolno storitvijo

Izvozni posli prinašajo izvoznikom nekatera posebna tveganja, predvsem zaradi nepreverjene bonitete tujih strank. Poleg tega se tuje stranke pogosto poslužujejo dolgih plačilnih rokov, v Franciji na primer od 60 do 90 dni, v Združenih državah Amerike pa tudi preko 90 dni. Tako postane izvoznik svojim strankam začasno tudi posojilodajalec, ne le dobavitelj.

ZMANJŠAJTE TVEGANJE TAKOJ

Izvozni faktoring kot popolna storitev

Faktoring s popolno storitvijo je za izvoznike še kako koristen, saj odpravlja prav tista tveganja, ki predstavljajo največje ovire pri mednarodnem poslovanju. Z dolgimi plačilnimi roki ne boste imeli več nikakršnih težav, saj vam s financiranjem izdanih računov zagotavljamo takojšnjo razpoložljivost likvidnih sredstev z naslova odstopljenih terjatev. Tako pridobljena sredstva lahko namenite zagotavljanju ugodnejših pogojev poslovanja in za predčasna poplačila svojih dobaviteljev. S tem izkoristite popuste za predčasna plačila (kasaskonte) oz. za poplačila svojih drugih obveznosti.
Izvozni faktoring kot popolna storitev vključuje tudi upravljanje terjatev, kar pri mednarodnem poslovanju pomeni konkretno razbremenitev vaših dnevnih delovnih obveznosti ter prihranek časa in denarja za vaše podjetje. Ne bo se treba več ukvarjati s spremljanjem plačil tujih dolžnikov, prav tako ne z zapletenimi opomini in izterjavami v tujini – za vse to poskrbimo mi! Za piko na i pa s popolno storitvijo odpravimo tudi tveganje v primeru neplačil vaših kupcev. Tako tudi morebitne zamude pri plačilih ne bodo negativno vplivale na vaše dnevno poslovanje, saj s faktoringom pozitivno vplivamo na vaš denarni tok ter zagotavljamo varnost poslovanja.

Funkcija financiranja z zagotovitvijo takojšnje likvidnosti

Vaša prednost: odprta pot do poslovne rasti na tujem trgu. S takojšnjo likvidnostjo izdanih faktur imate popoln nadzor nad svojim poslovanjem, tudi če dolžniki zamujajo s plačili. Oblikujete lahko ugodnejše plačilne pogoje in pritegnete nove stranke s popusti ter drugimi ugodnostmi, s tem pa zagotovite tudi uspešno poslovno rast.
Dodatna prednost financiranja terjatev pa je ta, da lahko natančno predvidite čas in zneske svojih prilivov. Ne boste več odvisni od navad in discipline svojih kupcev, vsa plačila bodo predvidljiva in zanesljiva. Zato lahko svojim strankam brez skrbi ponudite daljše plačilne roke in se izognite zahtevi po nepriljubljenih predplačilih oz. avansih.

Funkcija zavarovanja kot zaščita pred neplačilom kupca

Vaša prednost: popolna varnost. Poleg običajnih tveganj se lahko pri izvoznikih pojavijo še dodatni pomisleki zaradi političnih nestabilnosti v tujini, izzive pa lahko predstavljajo tudi kulturne in pravne razlike med državama. Največje tveganje pa izhaja iz gospodarskih nestabilnosti, ki se kažejo v nihanju cen surovin in dobrin, višanju plač, novih tarifah in podobnih posledicah.
Faktoring vam skupaj z drugimi orodji zagotavlja zaščito pred slabimi terjatvami in neplačili tujih kupcev. Pri sodelovanju z izvozniki pokrivamo le trge v politično stabilnih državah.

Funkcija upravljanja izvoznih terjatev, ki razbremeni vaše zaposlene, da se lahko osredotočijo na svoj posel.

Vaša prednost: profesionalno upravljanje terjatev. Pri poslovanju s tujino imate veliko izzivov – jezikovne ovire, spremenljiv tečaj valut, razlike v pravnih sistemih in navadah lahko močno otežijo upravljanje terjatev v tujini. Predvsem majhna in srednje velika podjetja zaradi vseh ter razlik običajno ne morejo učinkovito upravljati izvoznih terjatev, zlasti če izvažajo v več različnih držav. Izvozni faktoring kot popolna storitev vas v tem oziru povsem razbremeni – prevzeli bomo vse obveznosti z upravljanjem terjatev v tujini, vključno z rednim opominjanjem in v redkih primerih tudi izterjavo dolžnikov. Prepustite ta opravila izkušenim strokovnjakom, sami pa se raje posvetite opravljanju svoje dejavnosti in doseganju novih uspehov na tujih trgih!

Preverili bomo boniteto vaših strank, spremljali plačila računov in v primeru zamud s profesionalnim pristopom ukrepali z opomini in izterjavo. To pomeni, da lahko upravljanje tujih terjatev v celoti prepustite nam!

Dodatna prednost je optimizacija vaše bilance in razpršitev tveganja.

Izboljšana boniteta: Odstop terjatev pozitivno vpliva na bilanco vašega podjetja in posledično na vašo boniteto. Lažje boste pridobili in ohranjali dodatna financiranja, ki bodo tudi bolj ugodna, nenazadnje pa lahko kratkoročna posojila nadomestite s pridobljenimi likvidnimi sredstvi.

Nove poslovne priložnosti: Z učinkovitim faktoringom boste obvladovali dolge plačilne roke in zamude. To pomeni, da ste lahko v poslovanju s tujimi strankami še bolj prilagodljivi in jim ponudite celo daljše plačilne roke, z ugodnimi pogoji poslovanja pa se uveljavite med svojimi poslovnimi partnerji kot odličen partner in prehitite konkurenco na tujem trgu.

Pravna varnost: S svojimi izkušnjami na tujih trgih vam lahko zagotovimo pravno varnost pri zadevah, povezanih s tujimi zakoni, jeziki, kulturami ter plačilnimi in poslovnimi navadami. Lahko vam priskrbimo tudi pravne strokovnjake s področja mednarodnega prava.

Razpršitev tveganja: Zlasti v primeru zmanjšanega poslovanja na domačem trgu imate možnost razmisliti o novi poslovni strategiji. Svojo prisotnost na tujem trgu lahko izkoristite za razpršitev tveganja v primeru, če ste preveč odvisni od posameznega kupca, obstoječega trga.

Kontaktni obrazec

Dodatne informacije o varstvu podatkov so na voljo tukaj.

* Obvezna navedba