Financiranje podjetij - Faktoring za mala in srednja podjetja – MSP financiranje

Velika večina podjetij se po velikosti uvršča med mala ali srednje velika podjetja (MSP). Financiranje podjetij te skupine je ključnega pomena za prihodnost poslovnega okolja, saj gre za gonilno silo inovacijskega in tehnološkega razvoja – mala in srednje velika podjetja v svojem okolju ustvarijo več kot 65% dodane vrednosti in več kot 70% vseh delovnih mest!

Stalna likvidnost za majhna in srednje velika podjetja

Kljub pomembnemu gospodarskemu vplivu malih in srednje velikih podjetij se takšne družbe pogosto soočajo z izzivi, ki jih prinaša konkurenčen globalni trg. Najboljše zagotovilo za dolgoročni uspeh je seveda stalna poslovna rast in redno povečevanje prodaje, a tudi tak načrt prej ali slej naleti na oviro – pomanjkanje likvidnosti, ki zaustavi poslovno rast. V obdobju negativnih gospodarskih pogojev in novih regulacij mala in srednje velika podjetja običajno težje dostopajo do bančnih posojil in stalne likvidnosti.

Faktoring s popolno storitvijo vam omogoča neustavljivo rast

Svoj polni potencial boste dosegli le s stalno likvidnostjo, ki jo zagotavlja A.B.S. Factoring. Financiranje vašega podjetja prilagodimo značilnostim poslovanja in tako sestavimo celovito nebančno rešitev za upravljanje vaših finančnih tokov. Z našo pomočjo boste na trgu pridobili večjo fleksibilnost in nove možnosti za neustavljivo poslovno rast. Ker faktoring s popolno storitvijo ni le financiranje, temveč vas osvobodi vseh obveznosti z vašimi odprtimi terjatvami, boste na ta način prihranili čas in denar, ki ste ga dotlej namenjali upravljanju terjatev, preverjanju kupcev, opominjanju in izterjavam ter povezanim pravnim ukrepom. Obseg našega partnerstva bo odvisen od vaših ciljev v prihodnosti, ki jih bomo obravnavali iz nebančnega, a zelo strokovnega vidika.

Omogočamo FINANCIRANJE PODJETIJ s številnimi drugimi ugodnostmi

Za celovito financiranje in upravljanje terjatev malih in srednje velikih podjetij smo odlično usposobljeni. Z uspešnim poslovanjem smo prerasli okvire malega podjetja, danes pa delujemo kot srednje velika družba in član največje nebančne, zasebne faktorinške skupine v EU, z bogatimi izkušnjami in prepričljivimi strokovnimi kompetencami. Dobro razumemo specifične zahteve malih in srednje velikih podjetij, saj smo se z istimi izzivi ukvarjali tudi sami. Naša ocena je, da imamo na slovenskem trgu ca. 10% tržni delež med faktorji in poslovnimi bankami, ki se ukvarjajo običajno z odkupom terjatev in ne s faktoringom kot ga ponuja Skupina A.B.S. tudi v Sloveniji.

A.B.S. SL je pomemben ponudnik celovitih storitev faktoringa v Sloveniji. Specializirani smo za financiranje MSP, katerim zagotavljamo poslovni uspeh s popolno storitvijo faktoringa. V Sloveniji smo združili finančno stabilnost naše matične družbe in trende globalne faktorinške industrije ter s svojim znanjem in kompetencami začrtali smernice razvoja faktoringa v Sloveniji v prihodnjih letih.

Bojan Šuštar
Direktor A.B.S. Factoring d.o.o.

 

Financiramo vaš uspeh

S celovito storitvijo vas podpiramo v vsaki fazi poslovanja. A.B.S. Factoring d.o.o. vam kot partner zagotavlja edinstveno konkurenčno prednost na trgu ter zanesljivo poslovno rast na dolgi rok!
ZAČNITE TAKOJ

Kontaktirajte naše strokovnjake!
+386 (0)1 230 64 80
Ana Sovinc

Faktoring se je uveljavil kot pomembna storitev za likvidnost MSP

Sprva je bil faktoring primeren le za velika podjetja z ogromnim številom odprtih terjatev, zdaj pa lahko popolno storitev faktoringa v prilagojeni ponudbi omogočimo tudi malim in srednje velikim podjetjem. Stalna likvidnost, finančna varnost in druge ugodnosti faktoringa so za MSP zelo privlačne – v Sloveniji promet faktoringa predstavlja skoraj 4% BDP, a s povečanim interesom podjetij in 20% rastjo dejavnosti faktoringa na letni ravni gre pričakovati, da se bo Slovenija v prihodnjih letih približala povprečju EU, ki znaša preko 10% BDP.

Značilnosti in posebnost našega pristopa

Svoje storitve prilagodimo posebnostim in izzivom vašega poslovanja. Obseg našega partnerstva sledi vaši poslovni rasti – z večanjem prodaje se veča tudi obseg našega sodelovanja, s tem pa lahko izkoristite vse ugodnosti, ki jih nudi popolni portfeljski faktoring. Kot srednje veliko podjetje ohranjamo fleksibilnost in odzivnost, s katerima uspešno konkuriramo tudi največjim korporacijam na tem področju. Z uspešnim poslovanjem smo se uveljavili kot vodilni neodvisni ponudnik faktoring storitev v Sloveniji in na drugih trgih, kjer je Skupina A.B.S. prisotna. V Nemčiji, Avstriji, Švici smo prvi med neodvisnimi, zasebnimi faktorji.

Zavarujemo in financiramo vaše priložnosti doma in v tujini

Le zanesljiv finančni strokovnjak vam lahko zagotovi varno financiranje in brezskrbno poslovanje. Partnerstvo z A.B.S. Factoring vam odpira nove možnosti učinkovite in trajnostne poslovne rasti. Ne nudimo le prilagodljivega financiranja, temveč omogočamo tudi dostop do profesionalne partnerske mreže, ki nudi razširjeno ponudbo finančnih storitev. Tako lahko učinkovito zavarujemo in financiramo vaše poslovne priložnosti na domačih in tujih trgih!

Omogočamo vam rast poslovanja v tujini z izvoznim

Z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnimi kompetencami se dobro znajdemo v različnih gospodarskih panogah in na različnih geografskih lokacijah. Z družbami skupine A.B.S. v Sloveniji, Nemčiji, Avstriji, Švici in na Švedskem imamo uveljavljeno mednarodno prisotnost, ki vam uspešno zagotavlja ambiciozen nastop na tujih trgih. A.B.S. Factoring nudi izvozno financiranje in omogoča zanesljivo poslovno rast tudi tistim, ki se pogosto spopadajo z izzivi poslovanja v tujini. Storitve izvoznega financiranja prilagodimo specifikam vašega poslovanja in vam zagotavljamo uspešno poslovanje na trgih EU, bivše skupne države ter tudi na drugih trgih po principu individualne presoje kupca in trga.

Za vas naredimo še korak dlje

Vsaki stranki se v celoti posvetimo in prilagodimo. S svojimi storitvami financiramo rast vašega podjetja, pri tem pa sledimo vašemu razvoju, vam svetujemo in vas usmerjamo. Pomagamo na različnih področjih:

 • Pri vzpostavitvi začetnega poslovnega stika
 • Pri zaključku posla
 • Pri zavarovanju plačil
 • Pri financiranju

S celovitimi storitvami vam nudimo prav tisto, kar potrebujete za uspešno poslovno rast, predvsem pa stalno likvidnost, ki odpira vrata novim poslovnim priložnostim. Močno vas lahko razbremenimo tudi pri vsakdanjem poslovanju: s celovitim upravljanjem vaših terjatev prevzamemo vse skrbi in opravke s tega področja, pa tudi tveganje v primeru insolventnosti vaših kupcev, kar pomeni manj dela in lahko tudi skrbi za vas. Sami se lahko brezskrbno posvetite razvoju svoje dejavnosti in uživate v uspehih svojega mednarodnega poslovanja!

Zagotovite si popolno storitev

Izkoristite konkurenčno prednost kompletne storitve in dogovorite sestanek z našim strokovnjakom.
NAROČITE POSVET

Prednosti faktoringa za financiranje majhnih in srednjih podjetij MSP

 • Takojšnja likvidnost
 • Kritje tveganja neplačil domačih in tujih kupcev
 • Fleksibilnost produkta skladno s svojimi zmožnostmi
 • Razbremenitev dela v knjigovodstvu, računovodstvu
 • Koriščenje popustov za predčasna plačila in drugih ugodnosti
 • Izboljšanje deleža lastnega kapitala, boljša bilančna struktura in boniteta podjetja
 • Hitrejši obrat terjatev, pomemben predvsem pri rasti poslovanja
 • Prilagodljivost plačilnih rokov za vaše kupce – možnost ponuditi daljše plačilne roke – dobaviteljsko financiranje lahko predstavlja vašo konkurenčno prednost, predvsem pri vstopu na nov trg
 • Redno prilagajanje obsega financiranja glede na vašo prodajo

ZAHTEVAJTE POSVET

BASEL III oz. Banke in bančni faktorji vs A.B.S. Factoring

Bančništvo je bilo vedno najbolj regulirana panoga na svetu, saj je stabilen finančni sistem pogoj za nemoteno delovanje gospodarstva. Tega se zakonodajalci po vsem svetu zavedajo in poskušajo z raznimi mehanizmi zagotavljati stabilnost bančnega sistema. Najpogostejši mehanizem pa je seveda regulativa in neposredni nadzor. Svetovna finančna kriza je imela neposreden vpliv tudi na bančne sisteme, kar je zahteve po še ostrejši regulativi, ki bi preprečila nove krize, še povečalo. Posledica tega je sprejetja Basla III, ki za banke vpeljuje dodatne zahteve, predvsem glede kapitalske ustreznosti in obvladovanja kreditnih tveganj.
Na pravne subjekte ima to neposreden vpliv saj so banke in posledično tudi bančni faktorji pri svojem poslovanju zelo omejeni, zlasti pri tistih podjetjih, ki imajo slabšo boniteto (bančni rating). Seveda se to pozna tudi pri hitro rastočih podjetjih, ki potrebujejo financiranje svoje rasti.
A.B.S. Factoring d.o.o., kot nebančni faktor, teh omejitev nima in lahko svojim strankam nudi neomejeno financiranje, ki sledi njihovi rasti. Prav tako, zaradi neregresnega faktoringa, ki ga ponuja, svoje odločitve temelji predvsem na boniteti kupcev in zato lahko svojim strankam omogoča neprimerno večje limite financiranja kot katerakoli banka.