Zavarovanje terjatev: 100% zaščita pred tveganjem neplačila kupcev

Mala in srednje velika podjetja so praktično vsakodnevno izpostavljena tveganju neplačil svojih kupcev. Slaba plačilna disciplina ključnih kupcev lahko močno oteži poslovanje ali celo ogrozi obstoj vašega podjetja, če pravočasno ne sprejmete pravih ukrepov – 100% zavarovanje terjatev je ena izmed funkcij, ki jih ponuja A.B.S. Factoring s popolno storitvijo.

Bojan Šuštar zavarovanje terjatev A.B.S. Factoring

V A.B.S. Factoring poskrbimo, da vsakodnevna poslovna tveganja ne postanejo resno breme podjetja. Nudimo vam 100% kritje vaših terjatev, ne pa zgolj 70-90% zneska, kot je standard pri običajnih kreditnih zavarovanjih.

Bojan Šuštar
Direktor A.B.S. Factoring d.o.o.

Pametna odločitev: Prodaja terjatev brez regresa

A.B.S. Factoring vas s faktoringom brez regresa povsem razbremeni skrbi in tveganja v primeru neplačil vaših kupcev. V trenutku, ko terjatve prodate nam brez regresa, jih lahko izknjižite iz svojih poslovnih knjig, saj celotno tveganje neplačila prevzamemo mi in vam s tem omogočimo brezskrbno poslovanje in izkoriščanje novih poslovnih priložnosti tako doma kot v tujini.
Nudimo vam 100% kritje vaših terjatev, ne pa zgolj 70-90% zneska, kot je standard pri običajnih kreditnih zavarovanjih.

ZAVARUJTE TERJATVE

KONTAKTIRAJTE NAŠE STROKOVNJAKE
+386 (0)1 230 64 80
Ana Sovinc

Vzroki za neplačila kupcev

Pri svojem poslovanju se podjetje zanaša na redno plačevanje obveznosti s strani svojih kupcev, kar pomeni, da so vsakršna neplačila velika nevšečnost. Predvsem neplačila kupcev, na katere ste se običajno najbolj zanašali. To se lahko v nekaterih primerih hitro zgodi:

  1. Plačilna nedisciplina. Predvsem v večjih podjetjih in javnih ustanovah so zamude s plačili pogoste, s tem pa lahko takšni kupci močno škodujejo podjetjem, s katerimi poslujejo. Zaradi plačilne nediscipline so posebej obremenjena mala in srednje velika podjetja.
  2. Stečaj zaradi insolventnosti. Če podjetje ne more več poravnavati svojih obveznosti, mora razglasiti stečaj.
  3. Zaradi plačilne nediscipline in insolventnosti svojih kupcev se lahko vaše podjetje znajde v negotovem položaju. Pred negativnimi posledicami teh nevšečnosti vas na srečo zanesljivo zaščiti naša ponudba faktoringa s popolno storitvijo.

Zavarovanje terjatev pred neplačilom je del naših temeljnih kompetenc

V dolgoletnem partnerstvu na področju kreditnega zavarovanja smo pridobili izkušnje, s katerimi vam nudimo zanesljivo podporo v vsaki situaciji. Zato je naše financiranje hitro, učinkovito in ugodno!
Več let že skrbimo za zavarovanje terjatev naših partnerjev, tako da znamo oblikovati ugodne pogoje za vse naše stranke. Kot člani skupine A.B.S. in predvsem kot člani Factors Chain International (FCI) – največjega svetovnega združenja faktorjev – lahko ponudimo zavarovalne limite do kupcev praktično po celem svetu.

Zavarovanje izvoznih poslov – zagotovite si brezplačno svetovanje financiranja izvoza!

Izvedite več, kako vam omogočimo zaščito in varnost tudi pri izvozih poslih.
KONTAKTIRAJTE NAS ZDAJ

Zavarovanje terjatev zmanjšuje izvozna tveganja

A.B.S. Factoring vas ščiti tudi pri poslovanju v tujini. Storitev 100% zavarovanja terjatev je še posebej dobrodošla za izvoznike. Pri poslovanju na tujih trgih običajno dobavitelji želijo avansna plačila ali čim krajše plačilne roke, kupci pa prodajo na odprto in daljše plačilne roke. S stalnim faktoringom s 100 % kritjem tveganja neplačila se večini teh prodajnih izzivov uspešno izognete ter kupcu posredujete jasen signal, da si z njim želite sodelovati partnersko. Vam kot naši novi stranki zagotovimo stalno, nebančno financiranje in brezskrbno poslovanje.
Da bi zagotovili kar se da hitra in zanesljiva plačila vaših kupcev, bomo redno preverjali boniteto vaših partnerjev v tujini. Pripravili bomo prilagojeno ponudbo za odkup vaših terjatev, s katerim bomo zmanjšali vaša tveganja in vas razbremenili pri poslovanju s tujimi strankami.

Kontaktni obrazec

Dodatne informacije o varstvu podatkov so na voljo tukaj.

* Obvezna navedba